Петро Мельник – про вихід росії із зернової угоди: “Все вирішиться в найближчі декілька тижнів”


17 липня країна-агресор офіційно оголосила про вихід із зернової угоди🌾❌ 

Про те, які існують шляхи постачання українського зерна на світові ринки – Петро Мельник, президент Українського клубу аграрного бізнесу, виконавчий директор Agricom Group розказав в ефірі телеканалу FREEDOM.

💬Основні тези💬

✅ Українська влада і перемовники не будуть підтримувати чи сприяти якимось додатковим вимогам росії. Зараз розрахунковим шляхом ми не бачимо проблеми з постачання українського зерна на світові ринки.

✅ Не виключено варіант, коли українські компанії будуть замовляти судна на чорноморські порти, а Туреччина – як основна держава Чорного моря, яка забезпечує навігацію через Босфор, і яка має одну з найсильніших армій в Європі, – може надати безпечне проходження цих суден.

☑️ Очевидно, що для країни-агресора ця угода була вигіднішою, ніж для України, бо вона мала інструмент шантажу, яким користувалась практично цілий рік. При цьому російська сторона дуже багато заробляла як на угоді, так і на вкраденому українському зерні.

✅ Наразі існує цілий набір інструментів, я точно знаю, що є плани “Б” і “С” для вивезення зерна з України, які обговорюються українською владою. Думаю, буде ще декілька планів.

✅ Ми повинні позбутися шантажу, який нині відбувається з боку росії. Перемовини завершаться перемогою України, й українське зерно все одно буде відправлятись на світові ринки. Все вирішиться в найближчі декілька тижнів.

Top