Петро Мельник – про результати щорічної міжнародної конференції з питань реформ в Україні (URC-2023)


На минулому тижні в Лондоні пройшла щорічна міжнародна конференція з питань реформ в Україні (Ukraine reform conference, URC-2023), яка була присвячена відбудові країни від наслідків російської агресії.

За словами Петра Мельника, виконавчого директора Agricom Group, який взяв участь у заході, план на трильйон доларів, який презентувала перша віцепрем’єрка – міністерка економіки України Юлія Свириденко, виглядає досить реалістично та оптимістично з огляду підібраних напрямків, на які зроблено ставку. Тішить, що в нього входить аграрна та харчова промисловість. Як зазначила пані Свириденко, стрімке зростання світового попиту на продовольство відкриває нові можливості для українського агросектору. За десять років Україна може забезпечувати їжею 600 млн людей.

“На конференції я переконався в тому, що світ нас не залишить. А це додає оптимізму разом з успіхами ЗСУ. Ми вийдемо з цієї війни переможцями не тільки на військовому фронті, але й на аграрному”, – підкреслив пан Мельник.

Щодо інвестицій у галузь, бізнес потребує реальних вирішень питань ліквідності, захисту проєктів. Всі західні інвестори чекають моменту, коли буде віднайдена формула захисту їхніх інвестицій. І саме пошук цієї формули – те, що будуть робить наші іноземні фахівці в близькому майбутньому.

У рамках конференції Agricom Group доєдналась до платформи Business Bridge, тож, очікуємо на плідну співпрацю в рамках проєкту.

Хочемо подякувати першій віцепрем’єрці – міністерці економіки України Юлії Свириденко за чітку презентацію візії України 2023!

Top